Настава у летњем семестру школске 2022/2023. год.

Настава у летњем семестру школске 2022/2023. године на основним и мастер струковним студија почиње у понедељак 27. фебруара 2023. године.

Распоред наставе се налази на линку: https://odseknis.akademijanis.edu.rs/raspored-nastave.

Обавештење – Нерадни дани поводом Дана државности Србије

Поводом Сретења, Дана државности Србије, Академија техничко-васпитачких струковних студија – Одсек Ниш, неће радити у периоду од 15. до 17. фебруара 2023. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ – ПРИЈАВА ИСПИТА У ФЕБРУАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ

Пријава испита за ФЕБРУАРСКИ ИСПИТНИ РОК на основним и мастер студијама је од 6. до 9. фебруара 2023. године.

Приликом пријаве испита студент је у обавези да тачно упише позив на број на уплатници који може видети на свом налогу у делу финасије (Јединствени позив на број) и изврши уплату дан пре пријаве испита (тј. најкасније морате извршити уплату 08.02.2023. године до 12 часова) да би Ваша уплата била на време евидентирана (коме не прође уплата преко извода неће моћи да пријави испит у овом року).

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОБРАЗОВАЊА

24. јануара 2023. године обележавамо пети Међународни дан образовања.
Генерална скупштина Уједињених нација 3. децембра 2018. године прогласила је да се 24. јануар обележава као Међународни дан образовања. Први пут је обележен 2019. године. Међународни дан образовања је признат од Уједињених нација и усмерен је на доступност образовања као средства за излазак из сиромаштва.

ОБАВЕШТЕЊЕ – ОВЕРА ЗИМСКОГ СЕМЕСТРА

за оверу зимског семестра и пријаву испита на основним и мастер студијама у школској 2022/2023. години


Овера зимског семестра и пријава испита на основним и мастер струковним студија вршиће се онлајн у периоду од 16. до 19. јануара 2023. године.
Овера семестра и пријава испита се обавља преко портала СтудИС на линку: https://studistest.akademijanis.edu.rs/prijava (Упуство за коришћење портала). За пријаву на портал се користи мејл адреса коју сте добили за праћење наставе на Teams-u (Упутство за коришћење мејл адресе)
За оверу семестра потребно је попунити анкету (попуњава се онлајн – на линку http://anketa.on.akademijanis.edu.rs/login). Приликом избора кода водите рачуна да изаберете ваш студијски програм и семестар који сте одслушали. Упутство за приступ анкети.

Напомена:
– Семестрална уплата приликом овере семестра се не плаћа;
– Доспеле рате школарине се могу видети на порталу СТУДИС;
 Приликом пријаве испита студент је у обавези да тачно упише позив на број на уплатници који може видети на свом налогу у делу финасије (Јединствени позив на број) и изврши уплату дан пре пријаве испита (тј. најкасније морате извршити уплату 18.01.2023.године до 12 часова) да би Ваша уплата била на време евидентирана (коме не прође уплата преко извода неће мођи да пријави испит у овом року).
– Студенти који немају отворен школски налог (студенти који немају налог за Office 365/Teams) потребно је да на мејл online@akademijanis.edu.rs пошаљу име, презиме и број индекса.
– Уколико се овера семестра не изврши у предвиђеном року, студент може оверити семестар после рока уз административну таксу од 3.000,00 динара и не може да пријави испите док не овери семестар.

ОБАВЕШТЕЊЕ – 2 КОЛОКВИЈУМСКА НЕДЕЉА


Распоред полагања 2. колоквијума у зимском семестру школске 2022/2023. године:

ОСНОВНЕ СТУДИЈЕ

Индустријско инжењерство / Друмски саобраћај / Комуникационе технологије / Савремене рачунарске технологије
Грађевинско инжењерство / Инжењерство заштите животе средине (Заштита животне средине)

МАСТЕР СТУДИЈЕ

Управљање отпадом / Мултимедијалне комуникације / Грађевинске конструкције и управљање изградњом
Друмски саобраћај и транспорт / Производно-информационе технологије / Информационе технологије и системи

ОБАВЕШТЕЊЕ – НОВОГОДИШЊИ ПРАЗНИЦИ


За време новогодишњих и божићних празника Академија техничко-васпитачких струковних студија – Одсек Ниш, неће радити у периоду од 31.12.2022. до 8.01.2023. год.

Академија техничко-васпитачких струковних студија – Одсек Ниш почиње са радом у понедељак 9. јануара 2023. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ – СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕД


Сви студенти који су уписали 1. и 3. годину у школској 2022/2023. год. у  обавези су да изврше систематски преглед. Без извршеног систематског прегледа студент неће моћи да овери зимски семестар.

Списак са терминима прегледа за студенте 1. године;

Списак са терминима прегледа за студенте 3. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ – СТУДЕНТСКИ КРЕДИТИ

Изашла је нова прелиминарна листа за студентске кредите. Рок за приговор на листу је 22.12.2022. год. Листу можете погледати у библиотеци Академије.

ОБАВЕШТЕЊЕ – СТУДЕНТСКИ КРЕДИТИ

Предлог ранг листе за студентске кредите и стипендије можете погледати у библиотеци Академије. Приговор на ранг листу доставити најкасније до 17.12.2022. год.