05
јун

ОБАВЕШТЕЊЕ

Драге колеге, студенти 3. године основних струковних студија Грађевинског инжењерства,

Позивамо вас да у петак, 7.6.2024. год., у 10 часова, дођете у учионицу број 203 поводом дружења са колегама, наставницима и сарадницима студијског програма и презентације Мастер струковних студија студијског програма Грађевинске конструкције и управљање изградњом.

04
јун

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавају се студенти основних струковних студија да се испити Стручна пракса и Предмет завршног рада пријављују и полажу према распореду испита, као и сви остали испити.
Начин полагања испита дефинише наставник код кога је студент изабрао да ради стручну праксу и завршни рад.

30
мај

ОБАВЕШТЕЊЕ – ОВЕРА ЛЕТЊЕГ СЕМЕСТРА

за оверу летњег семестра и пријаву испита на основним и мастер студијама у школској 2023/2024. години

Овера летњег семестра и пријава испита на основним и мастер струковним студија вршиће се онлајн у периоду од 03. до 06. јуна 2024. године.
Овера семестра и пријава испита се обавља преко портала СтудИС на линку: https://studistest.akademijanis.edu.rs/prijava (Упуство за коришћење портала). За пријаву на портал се користи мејл адреса коју сте добили за праћење наставе на Teams-u (Упутство за коришћење мејл адресе)
За оверу семестра потребно је попунити анкету (попуњава се онлајн).

Напомена:
– Семестрална уплата приликом овере семестра се не плаћа;
– Доспеле рате школарине се могу видети на порталу СТУДИС;
 Приликом пријаве испита студент је у обавези да тачно упише позив на број на уплатници који може видети на свом налогу у делу финасије (Јединствени позив на број) и изврши уплату дан пре пријаве испита (тј. најкасније морате извршити уплату 05.06.2024.године до 12 часова) да би Ваша уплата била на време евидентирана (коме не прође уплата преко извода неће мођи да пријави испит у овом року).
– Студенти који немају отворен школски налог (студенти који немају налог за Office 365/Teams) потребно је да на мејл nemanja.cenic@akademijanis.edu.rs пошаљу име, презиме и број индекса.
– Уколико се овера семестра не изврши у предвиђеном року, студент може оверити семестар после рока уз административну таксу од 3.000,00 динара и не може да пријави испите док не овери семестар.

07
мај

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавају се студенти 1. године студијских програма Индустријско инжењерство, Друмски саобраћај и Инжењерство заштите животне средине да ће 08.05.2024. и 10.05.2024. бити ротирана предавања из предмета Техничко цртање и Технички енглески језик.

30
апр

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавају се студенти 1. године студијског програма Грађевинско инжењерство да у уторак, 30. априла 2024.,  неће имати вежбе из предмета Отпорност материјала.

Надокнада часова биће у четвртак, 09. маја 2024., од 14-16 часова.

29
апр

ОБАВЕШТЕЊЕ – ПРВОМАЈСКИ И ВАСКРШЊИ ПРАЗНИЦИ

Поводом првомајских и Васкршњих празника Академија техничко-васпитачких струковних студија неће радити од 01.05.2024. до 06.05.2024. године.
Први радни дан након празника је 07.05.2024.

24
апр

СТИПЕНДИЈЕ КРАЉЕВИНЕ МАРОКО

Краљевина Мароко расписала је позив за доделу стипендија за школску 2024/25. годину. Начин аплицирања, рокови и услови конкурса прецизирани су у документима који се налазе на следећим линковима: ТЕКСТ КОНКУРСА / ПРОПОЗИЦИЈЕ КОНКУРСА.

09
апр

ОБАВЕШТЕЊЕ – ВАНРЕДНИ АПРИЛСКИ ИСПИТНИ РОК

Обавештавају се студенти основних и мастер струковних студија Одсека Ниш да ће 26. и 27. априла 2024. године бити одржан ванредни Априлски испитни рок. У ванредном испитном року испити се полажу по следећем распореду:

  • 26. априла 2024. год. од 16 часова за све студијске програме на основним и мастер студијама предмети из летњег семестра;
  • 27. априла 2024. год. од 10 часова за све студијске програме на основним и мастер студијама предмети из зимског семестра.

Пријава испита (онлајн) је од 22. до 24. априла 2024. год. Накнадна пријава испита неће бити могућа.
Цена испитне пријаве је 2.000 динара.

Напомена:
Приликом пријаве испита студент је у обавези да тачно упише позив на број на уплатници (ПОЗИВ НА БРОЈ  МОЖЕТЕ ВИДЕТИ НА СВОМ НАЛОГУ У ДЕЛУ ФИНАСИЈЕ (ЈЕДИНСТВЕНИ ПОЗИВ НА БРОЈ)) и изврши уплату најкасније до 23.04.2024.године до 12 часова) да би Ваша уплата била на време евидентирана.

01
апр

ПРЕДАВАЊЕ ПРОФЕСОРА МИХАЛА МАРЧАКА СА УНИВЕРЗИТЕТА У ВАРШАВИ

Проф. др Михал Марчак, ванредни професор на Факултету за индустријско инжењерство Технолошког универзитета у Варшави, одржаће два предавања за студенте и наставнике Одсека Ниш Академије техничко-васпитачких струковних студија.

Прво предавање на тему Influence of PostProcessing on Surface Texture of Additive Manufacturing MicroElements биће одржано у среду, 3. априла 2024. године, са почетком у 11.30 часова у амфитеатру А1.

Друго предавање на тему Review of Possible Application of Artificial Intelligence in MagneticAbrasive Machining Research биће одржано у  четвртак, 4. априла 2024. године, са почетком у 15.00 часова у амфитеатру А3.

Позивамо све заинтересоване студенте и наставнике да присуствују предавању.

ПРИКАЖИ СВЕ