„Примена беспилотних летилица у индустријским процесима“ – Научно технолошки парк Ниш

На тематском скупу под називом „Примена беспилотних летилица у индустријским процесима“, који је организовала катедра за Информационо-комуникационе технологије, представљене су перспективе примене беспилотних летилица у области телекомуникација, енергетике, грађевине, реконтрукције и заштите културних добара, као и енергетске ефикасности.

Скуп је одржан у Научно-технолошком парку Ниш уз подршку предузећа Ирис Мега д.о.о. Београд.

Након уводне речи председника Академије техничко-васпитачких струковних студија, др. Срђана Јовковића, излагања су имали наставници Одсека Ниш др. Дејан Благојевић са темом „УАВ и нова индустријска решења“ и Милан Протић са темом „Израда 3Д модела и оротофото мапа применом беспилотних летилица“, као и Александар Стаменковић са Универзитета у Љубљани са темом „Примена беспилотних летилица у архивирању културног наслеђа“.

Захваљујемо се на учешћу представницима компанија и јавних установа: Војсци Србије, МТС-у, ЕПС-у, ЈКП Медијана, Градској Топлани, Центру за разминирање, Олимпији Прокупље, ГУ Пирот, ГУ Лебане, Интеграл-у, Јотел-у, Рател-у, Ирис Меги, НТВ-у, Коперникус-у.