STUDENTI AKADEMIJE TEHNIČKO-VASPITAČKIH STRUKOVNIH STUDIJA SA ODSEKA NIŠ POBEDNICI ACTJUST NACIONALNOG HAKATONA

Studenti ATVSS sa Odseka Niš osvojili su 1. mesto na ActJust nacionalnom hakatonu i plasirali se dalje na internacionalno takmičenje koje će biti održano u Ujedinjenim Nacijama u Beču februara 2023. godine.

ActJust nacionalni hakaton iz oblasti zaštite životne sredine i klimatske pravde, pružio je priliku mladima da predlože inovativna rešenja za jednu od dve ponuđene oblasti – energija ili mobilnost, pred relevantnim ekspertima i predstavnicima politike. Tokom dva dana timskog rada i saradnje, učesnici su imali priliku da razviju svoje predloge koji su bili propraćeni predavanjima iz ovih oblasti, mentorstvom i umrežavanjem.

Ovo takmičenje je mladima omogućilo razmenu ideja i otvorenu diskusiju o političkim rešenjima iz oblasti zaštite životne sredine i klimatske pravde na osnovu zajedničkih vrednosti Evropske Unije. Pobednički tim pod nazivom Greenology, formiran od strane studenata sa različitih smerova Odseka Niš čine Tijana Ilić, Darko Dimitrijević, Miloš Nikolić, Veljko Stefanović i Nemanja Cenić. Oni će imati priliku da se u Beču u sedištu Ujedinjenih Nacija takmiče sa mladima iz ostalih zemlja Evropske Unije i da predstavljaju Srbiju na ovom međunarodnom događaju.

Hakaton je organizovan od strane udruženja Mreža mladih –  MANIFEST iz Niša i bio je održan 10. i 11. decembra u hotelu  Tami Residence. Ovo takmičenje je organizovano u okviru  Erasmus + projekta ActJust, podržanog od strane Evropske Unije. Više informacija o ovom projektu možete pronaći i na sajtu actjust.eu.