„Primena bespilotnih letilica u industrijskim procesima“ – Naučno tehnološki park Niš

Na tematskom skupu pod nazivom „Primena bespilotnih letilica u industrijskim procesima“, koji je organizovala katedra za Informaciono-komunikacione tehnologije, predstavljene su perspektive primene bespilotnih letilica u oblasti telekomunikacija, energetike, građevine, rekontrukcije i zaštite kulturnih dobara, kao i energetske efikasnosti.

Skup je održan u Naučno-tehnološkom parku Niš uz podršku preduzeća Iris Mega d.o.o. Beograd.

Nakon uvodne reči predsednika Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija, dr. Srđana Jovkovića, izlaganja su imali nastavnici Odseka Niš dr. Dejan Blagojević sa temom „UAV i nova industrijska rešenja“ i Milan Protić sa temom „Izrada 3D modela i orotofoto mapa primenom bespilotnih letilica“, kao i Aleksandar Stamenković sa Univerziteta u Ljubljani sa temom „Primena bespilotnih letilica u arhiviranju kulturnog nasleđa“.

Zahvaljujemo se na učešću predstavnicima kompanija i javnih ustanova: Vojsci Srbije, MTS-u, EPS-u, JKP Medijana, Gradskoj Toplani, Centru za razminiranje, Olimpiji Prokuplje, GU Pirot, GU Lebane, Integral-u, Jotel-u, Ratel-u, Iris Megi, NTV-u, Kopernikus-u.