ELEKTRONSKI KATALOG BIBLIOTEKE ATVSS NIŠ – NIBIS

Poštovani studenti,

nastojeći da ispuni zahteve bibliotečkih korisnika današnjice, Akademija tehničko – vaspitačkih strukovnih studija Niš, prati nove informacione i komunikacione tehnologije i prihvati Niški bibliotečko-informacioni sistem (NIBIS), u nameri da automatizuje što više bibliotečkih poslova i formira bazu bibliografskih podataka.

NIBIS je bibliotečko-informacioni sistem, koji je predviđen za uzajamnu katalogizaciju i ujednačeno vođenje kataloga, računarsku i komunikacionu povezanost sa drugim bibliotekama, napravljen je na Mašinskom fakultetu u Nišu za potrebe Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ u Nišu a prihvatile su ga i druge biblioteke u R. Srbiji kao i biblioteka manastira Hilandara.

Pretraživanje baze podataka NIBIS, omogućeno je preko sajta svakog Odseka Akademije istovremeno za Biblioteke Odsek Niš, Odsek Vranje i Odsek Pirot. Korisnici imaju mogućnost da od kuće vrše pretraživanja bibliografskih jedinica pod zasebnim linkovima za Osnovno pretraživanje, Napredno pretraživanje i Pretraživanje po ISBN broju, u zavisnosti od podataka koje korisik ima za bibliografsku jedinicu koju želi da pozajmi. Korisnik je na osnovu signature (N, V, P) upoznat da li se tražena pubikacija nalazi u biblioteci Odseka Niš, Odseka Vranje ili Odseka Pirot.

Korišćenjem bibliotečko – informacionog sistema NIBIS, Akademija tehničko – vaspitačkih strukovnih studija Niš, nastoji da zadovolji potrebe studenata za sticanje novih znanja, informacija i omogući im lakše studiranje.


ELEKTRONSKI KATALOG BIBLIOTEKE – NIBIS